Политика Конфиденциальности

Політика конфіденційності та захисту даних

 

  1. Загальна інформація
  • Управління сайтом https://hlc.com.ua/ (далі – «Сайт») здійснюється фізичною особою-підприємцем Волковим Георгієм Олексійовичем, діяльність якого зареєстрована відповідно до вимог законодавства України (далі – «Продавець»).
  • Продавець з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт (далі – Користувачі), а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами.
  • Продавець, прагнучи захищати конфіденційність персональних даних Користувачів, які є покупцями товарів, що розміщуються на Сайті, приймає на себе зобов’язання стосовно захисту персональних даних всіх осіб, які відвідали Сайт, тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови його користуванням кожному Користувачеві.
  • Надаючи свої персональні дані за допомогою електронних форм, розміщених на Сайті, Користувачі надають Продавцю свою згоду на обробку таких даних відповідно до умов Політики конфіденційності та захисту даних і для цілей, встановлених у цій Політиці.
  • Продавець бере на себе зобов’язання завжди дотримуватися чинного законодавства щодо захисту персональних даних. Персональні дані, які надають Користувачі на Сайті, підлягають автоматичній обробці та стають частиною файлів, які належать Продавцю, який виступатиме в ролі оператора персональних даних для цілей управління Користувачами.

 

  1. Які дані збираються?
  • Продавець збирає мінімальний обсяг інформації, необхідний виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних – Користувача.
  • При використанні Користувачем Сайту здійснюється обробка наступних даних Користувача:
  • даних, що надаються добровільно Користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування Сайтом;
  • ір-адреси;
  • параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).
  • Продавець збирає тільки ті персональні дані (наприклад, ім’я і прізвище Користувача, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Користувачем як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.
  • Продавець збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість знаходження на Сайті. Інші відомості по трафіку Користувача не обробляються і не зберігаються. У поєднанні з іншими даними ця інформація допомагає дізнатися, який контент є найбільш привабливими для Користувачів.
  • Продавець обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, Користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.
  • Продавець не збирає персональні дані, що розкривають расову чи етнічну приналежність, політичні переконання, релігійні чи філософські вірування, чи членство в професійних спілках, генетичні дані, біометричні дані з метою єдиної ідентифікації фізичної особи, дані стосовно стану здоров’я.
  • Користувачі зобов’язані надавати правдиві та точні дані. Продавець не несе відповідальності за шкоду, завдану наданням Користувачем неправдивих, неточних, застарілих або недійсних даних.
  • Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту.

 

  1. Як використовуються дані, надані Користувачами?
  • Продавець використовує дані, отримані від Користувачів, для того, щоб надати їм доступ й можливість взаємодіяти з Сайтом, а також надавати послуги, що їх запитують Користувачі. Під час виконання замовлення дані можуть бути використані:
  • установою або компанією, яка поставляє товар Продавцю;
  • платіжною платформою для виставлення рахунків Користувачам.
  • Продавець збирає дані для таких цілей:
  • для забезпечення належного використання товару, що її пропонує Сайт (наприклад, надання консультацій та роз’янень);
  • направлення Користувачу повідомлень, які містять інформацію про новини, заходи, події, які можуть бути цікавими для Користувача;
  • надання відповідей на запити Користувачів, питання та реагування на потреби Користувачів;
  • проведення опитувань та досліджень;
  • використання Користувачами Сайту та їх функціоналу.
  • Продавець залишає за собою право, в межах чинного законодавства, обробляти персональні дані Користувачів для надання їх власним працівникам, партнерам, ліцензіарам, комісіонерам, підрядникам та субпідрядникам, правоохоронним органам (інформації, яка є необхідною для кримінального провадження, або якщо така обробка є необхідною для виконання іншого законного обов’язку, з метою захисту життєво-важливого інтересу Користувача як суб’єкта персональних даних або інтересу іншої фізичної особи, або захисту будь-яких інших законних інтересів Продавця чи третьої особи, які не порушують основні права та свободи Користувача як суб’єкта персональних даних).
  • Продавець може використовувати персональні дані, що їх надають Користувачі, для спілкування з Користувачами через електронну пошту або за допомогою SMS-повідомлень щодо своєї діяльності. Продавець може надсилати повідомлення на мобільний телефон Користувача з інформацією щодо статусу замовлення, надсилає відомість/квитанцію, яка містить ціну, на електронну адресу Користувача.

 

  1. 4. Як довго зберігаються персональні дані Користувача?
  • Персональні дані зберігаються терміном не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

 

  1. Як захищаються персональні дані Користувачів?
  • Продавець використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, Продавець не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами його регулювання.
  • Продавець забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню.
  • У Продавця діють корпоративні процедури, які визначають, як працівники повинні залишати своє робоче місце, коли вони виходять з офісу (політика чистого столу). Крім того, у кожного співробітника є унікальний пароль для доступу до адміністративної частини Сайт, а також паролі для доступу до локальної бази даних.

 

  1. Використання файлів cookie
  • Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.
  • Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).
  • Важливо:
  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
  • Продавець дбає про своїх Користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, для цього Продавцю необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги і інтереси Користувача.
  • Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Продавець використовує такі категорії файлів cookie:
  • Строго необхідні файли cookie – потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також, здійснюють запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie – агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д. Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie – використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім’я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мовна версія Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування Сайту. Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти з соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • Цільові файли cookie – використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту.
  • Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.
  • Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики
  • Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Продавець користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius та інші.
  • Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої Користувача, під час роботи на Сайті.
  • Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.
  • Важливо:
  • конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  • варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  • відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
  • Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальшому відвідуванні Сайту, користувачеві буде повторно пропонуватися включення і використання файлів cookie.
  • Інформація про користувачів отримана за допомогою файлів cookie не продається і не поширюється у відкритому доступі.

 

  1. 7. Яким чином Користувач може керувати своїми даними?
  • Користувач маєте право на виправлення, видалення або доступ до власних персональних даних, обмеження їхньої обробки або заперечення щодо обробки ваших персональних даних. Якщо обробка здійснюється за згодою Користувача, він маєте право відкликати її в будь-який час.

 

  1. 8. Взаємодія з третіми особами стосовно персональних даних
  • Продавець не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці.
  • Продавець розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Укрінформу.
  • На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим Продавець рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Корисутвача можуть ідентифікувати.

 

  1. Права суб’єкта персональних даних
  • Продавець доводить до відома Користувача про його права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:
  • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.
  • Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були надані Користувачем відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо персональних даних, які обробляються Продавцем, Користувач може звернутися за контактним номером телефону, зазначеним на Сайті в розділі «Контакти».

 

  1. Зміна Політики
  • До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення Користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства. За відсутності відповідного повідомлення від Користувача про непогодження змін до Політики, вважається що він погоджується з ними в повному обсязі без зауважень та заперечень.

 

 

0